Omloop der Zevenheuvelen 2020

14 juni 2020


Aanmelden

Amateurs


150 Deelnemers kunnen zich in totaal inschrijven voor deze wedstrijd (met ingang van 1 maart). Inschrijven gaat in twee stappen:

1) Schrijf je met je 'Mijn KNWU' account in via de website van de KNWU.
2) Maak je inschrijving definitief door via het formulier onderaan deze pagina op onze website direct het inschrijfgeld te voldoen.

Leidend voor het accepteren van deelname is het moment waarop een deelnemer beide stappen met succes heeft doorlopen. De 150 inschrijvers die hier als eerste in slagen worden toegevoegd aan onze deelnemerslijst. Vol = vol.

Afmelden kan door een e-mail te sturen naar info@omloopderzevenheuvelen.nl. Bij afmeldingen na 31 mei vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen er in deze categorie enkel amateur licentiehouders meedoen. Een combinatie met de sportklasse is niet langer toegestaan.

Programma


Op zondag 7 juli 2019 vindt de derde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Met een nieuw parcours van ruim 15 kilometer en 230 hoogtemeters per ronde, Bestaande uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, biedt dit evenement een unieke wedstrijd voor de Nederlandse wielrenner. Naast de wedstrijden is er ook een toertocht: Fakro’s Mooiste.

  • 08:00  Start toertocht: Fakro’s Mooiste
  • 10:00  Opening Village Arrivée
  • 10:15  Amateurs  | 3,9 ronde (58,2 km)
  • 12:15  Recreanten  | 2,9 ronde (42,7 km)
  • 14:00  Clubcompetitie  | 9,9 ronde (149,1 km)
  • 18:00  Afsluiting

Deelname

Voor deelname aan de wedstrijd voor amateurs betaal je €12,50-, inclusief 1 'Od7H' munt t.w.v. €2,50 die je rondom ons evenement kunt uitgeven aan een hapje en een drankje bij tal van horeca-ondernemers in het Village Arrivée, maar ook aan de start bij de horeca bij het Afrika Museum.

Permanence/kleedkamer

De rugnummers kunnen aan de start worden opgehaald op het terrein van het Afrika Museum dat 7 juli als permanence zal gelden. Het adres van parkeren, start en permanence is Afrika Museum, Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal.

Parcours

In 2019 krijgt de Omloop der Zevenheuvelen een prachtig nieuw parcours, nog steeds in de Gemeente Berg en Dal. Het nieuwe parcours bestaat uit een grote omloop van ruim 15 kilometer. 

Elke ronde moeten er 230 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de beklimmingen van de Vogelsang (D), Van Randwijckweg en Oude Holleweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit de Nieuwe Holleweg, Molenbosweg, Postweg, Meerwijkselaan, Zevenheuvelenweg, Kamp, Wylerbaan, Hauptstrasse (D), Nieuwe Rijksweg en Rijksstraatweg. 

Finish is getrokken op de beklimming van de Van Randwijckweg, even voordat de afslag naar de Nieuwe Holleweg omlaag wordt genomen richting de beklimming van de Oude Holleweg.

Het parcours heeft een flinke update gehad ten opzichte van 2018. Waar vorig jaar nog de Zevenheuvelenweg de scherprechter moest zijn, worden er nu drie klimmen op de stuwwal aangedaan, waardoor het serieus klimmen wordt! Een ware slijtageslag waarbij alleen de sterkste renners overblijven is niet uitgesloten.

Ronden

De amateurs moeten in totaal 3,9 ronde afleggen over het parcours van de Omloop der Zevenheuvelen. Dit komt neer op 58,2 km; 58,2 loodzware kilometers. De start is bij het Afrika Museum. Deze ligt 1,2 kilometer na de finish, waardoor de eerste ronde die gereden wordt geen volledige ronde is. Na de eerste passage van de aankomstlijn zijn er nog 4 rondes te rijden.

Tijd

De amateurs starten om 10:15 uur.

Parkeren

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrika Museum. U kunt hier gratis de hele dag parkeren. De parkeerplaats ligt pal aan de start van de wedstrijd bij het Afrika Museum: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

Steun het goede doel: ROAd4Energy! 

Ga naar ROAd4Energy.nl

De Omloop der Zevenheuvelen kent evenals afgelopen edities weer een prachtig goed doel. Stichting ROAd4Energy zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

ROAd4energy is een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte. Deze stichting is een initiatief van de ouders en vrienden, van RObbe Alsemgeest (3 jaar). Geraakt door het ziekteproces en het overlijden van Robbe, willen zij zich inzetten voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekte. “Deze ziekte moet zo snel mogelijk de wereld uit! Dat je te horen krijgt dat je een ziek kind hebt is erg, maar dat je dan ook nog de mededeling krijgt dat er helemaal niets aan gedaan kan worden is onmenselijk....”

Op de website van Road4Energy (www.road4energy.nl) is meer informatie te vinden over alle initiatieven van deze stichting.

Inschrijven


De wedstrijdinschrijvingen zijn gesloten. Amateurs kunnen nog beperkt bijschrijven aan de inschrijftafel (vol=vol!).
U kunt zondagochtend aan de start nog onbeperkt inschrijven voor de toertocht.