Omloop der Zevenheuvelen 2019

7 juli 2019


Aanmelden

Amateurs


150 Deelnemers kunnen zich in totaal inschrijven voor deze wedstrijd (met ingang van 1 maart). Inschrijven gaat in twee stappen:

1) Schrijf je met je 'Mijn KNWU' account in via de website van de KNWU.
2) Maak je inschrijving definitief door via het formulier onderaan deze pagina op onze website direct het inschrijfgeld te voldoen.

Leidend voor het accepteren van deelname is het moment waarop een deelnemer beide stappen met succes heeft doorlopen. De 150 inschrijvers die hier als eerste in slagen worden toegevoegd aan onze deelnemerslijst. Vol = vol.

Afmelden kan door een e-mail te sturen naar info@omloopderzevenheuvelen.nl. Bij afmeldingen na 31 mei vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen er in deze categorie enkel amateur licentiehouders meedoen. Een combinatie met de sportklasse is niet langer toegestaan.

Programma


Op zondag 7 juli 2019 vindt de derde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Met een nieuw parcours van ruim 15 kilometer en 230 hoogtemeters per ronde, Bestaande uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, biedt dit evenement een unieke wedstrijd voor de Nederlandse wielrenner. Naast de wedstrijden is er ook een toertocht: Fakro’s Mooiste.

  • 08:00  Start toertocht: Fakro’s Mooiste
  • 09:30  Opening Village Départ
  • 10:15  Amateurs  | 4,5 ronde (73,3 km)
  • 12:15  Recreanten  | 3,5 ronde (58,2 km)
  • 14:00  Clubcompetitie  | 9,5 ronde (149,1 km)
  • 18:00  Afsluiting

Deelname

Voor deelname aan de wedstrijd voor amateurs betaal je €12,50-, inclusief 1 'Od7H' munt t.w.v. €2,50 die je rondom ons evenement kunt uitgeven aan een hapje en een drankje bij tal van horeca-ondernemers in het Village Départ, maar ook in permanence De Heksendans.

Permanence/kleedkamer

De rugnummers kunnen 700 meter van de start worden opgehaald bij Pannenkoekenhuis De Heksendans dat 7 juli als permanence zal gelden. Het adres van de permanence is Oude Kleefsebaan 425, 6572 AZ Berg en Dal.

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal.

Parcours

In 2019 krijgt de Omloop der Zevenheuvelen een prachtig nieuw parcours, nog steeds in de Gemeente Berg en Dal. Het nieuwe parcours bestaat uit een grote omloop van ruim 15 kilometer. 

Elke ronde moeten er 230 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de beklimmingen van de Vogelsang (D), Van Randwijckweg en Oude Holleweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit de Nieuwe Holleweg, Molenbosweg, Postweg, Meerwijkselaan, Zevenheuvelenweg, Kamp, Wylerbaan, Hauptstrasse (D), Nieuwe Rijksweg en Rijksstraatweg. 

Start en finish zijn getrokken op de beklimming van de Van Randwijckweg, even voordat de afslag naar de Nieuwe Holleweg omlaag wordt genomen richting de beklimming van de Oude Holleweg.

Het parcours heeft een flinke update gehad ten opzichte van 2018. Waar vorig jaar nog de Zevenheuvelenweg de scherprechter moest zijn, worden er nu drie klimmen op de stuwwal aangedaan, waardoor het serieus klimmen wordt! Een ware slijtageslag waarbij alleen de sterkste renners overblijven is niet uitgesloten.

Ronden

De amateurs moeten in totaal 4,5 ronde afleggen over het parcours van de Omloop der Zevenheuvelen. Dit komt neer op 73,3 km.

Tijd

De amateurs starten om 10:15 uur.

Parkeren

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrikamuseum. Parkeren is hier gratis. Het Afrikamuseum ligt op 1500 meter afstand van start/finish en heeft als adres: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

LET OP: Dichterbij de permanence en start/finish is er geen parkeerruimte en gelden in veel straten (ook langs het parcours) parkeerverboden. Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers dan ook te parkeren bij het Afrikamuseum, uw auto staat hier bovendien bewaakt.

Steun het goede doel: Energy4All! 

De Omloop der Zevenheuvelen kent evenals afgelopen edities weer een prachtig goed doel. Stichting Energy4All zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte en er is nog geen medicijn. Maar liefst de helft overlijdt al voor hun 10e verjaardag en 70% van deze kinderen haalt de volwassen leeftijd niet. Er is nu nog geen enkel medicijn beschikbaar. Het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte is van levensbelang, daarmee komen er weer overlevingskansen voor al die kinderen en volwassenen die dat nu niet hebben.

Stichting Energy4All kan het onderzoek alleen steunen dankzij de steun van sponsoren en acties om geld op te halen. Help ook mee om deze genadeloze ziekte te stoppen.

logo Energy4All

Inschrijven


Bevestig hieronder je inschrijving voor de amateurkoers van de Omloop der Zevenheuvelen. Als je je nog niet hebt aangemeld via 'Mijn KNWU', doe dat dan nu eerst. Zorg dat je je hieronder inschrijft met dezelfde gegevens waarmee je bekend bent in het inschrijfsysteem van de KNWU, zodat inschrijving en bevestiging kunnen worden gekoppeld.

Kosteloos afmelden kan tot 1 juni 2019. Daarna is geen teruggave van inschrijfgeld mogelijk.

Er zijn al 150 inschrijvingen. Je kunt je nog wel inschrijven; je wordt dan op de reservelijst geplaatst.

Tot 1 juni is het mogelijk een Omloop der Zevenheuvelen wielershirt mee te bestellen voor het afgeprijsde bedrag van € 24.95.
Daarna is het mogelijk op de dag van de Omloop zelf een wielershirt te bestellen voor € 29.95.

Klik hier voor de maattabel.

Dit jaar steunen wij Stichting Energy4All in hun missie om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen. Hiervoor vragen wij een vrijwillige bijdrage aan deelnemers, bovenop een vast bedrag vanuit de organisatie.

Ja, ik doe een bijdrage van:
€ 1
€ 2
€ 5

Nee, ik doe geen bijdrage

Ik ga er mee akkoord dat deelname aan deze wedstrijd geheel op eigen risico is.
Ik ga er mee akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen in de database, mijn naam wordt vermeld in de uitslag, en dat ik mogelijk op een foto sta die via de kanalen van de Omloop der Zevenheuvelen wordt verspreid.