Omloop der Zevenheuvelen 2019

Zondag 9 juli

Amateurs/Sportklasse


Inschrijvingen voor deze categorie gaan via de website van de KNWU. Er is maximaal plek voor 150 heren aan de start.

Deelname kost €10, welke direct voldaan moet worden bij het ophalen van het rugnummer in de permanence. Er is hier mogelijkheid om met de pinpas te betalen.

Parcours


Parcours van Omloop der Zevenheuvelen

De Omloop der Zevenheuvelen kent een schitterend parcours, gelegen in de gemeente Berg en Dal. Het parcours bestaat uit een grote omloop van zo’n 10 kilometer. 

Elke ronde moeten er 120 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de Zevenheuvelenweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit Clarenbeekseweg, Oude Kleefsebaan, Waldgraaf, Wylerbaan en Kamp. 

Start en finish zijn getrokken op de hellende strook in het dorp Berg en Dal ter hoogte van de overgang van Zevenheuvelenweg op Clarenbeekseweg.

Het parcours heeft een update gehad ten opzichte van 2017, het gedeelte derde baan heeft plaats gemaakt voor misschien wel het mooiste stukje weg in de omgeving. Het begin van de Zevenheuvelenweg vanuit Groesbeek. Een prachtige stuk met een flinke hoeveelheid hoogtemeters.

Ronden

De amateurs/sportklasse deelnemers moeten in totaal 7 ronden afleggen over het parcours van de Omloop der Zevenheuvelen. Dit komt neer op 72.1km.

Tijd

De amateurs/sportklasse start om 09:30.

Parkeren

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrikamuseum. Hier stellen tevens de ploegleiderswagens op. Parkeren is hier gratis. Het Afrikamuseum ligt op 1500 meter afstand van start/finish en heeft als adres: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

LET OP: Dichterbij de permanence en start/finish is er geen parkeerruimte en gelden in veel straten (ook langs het parcours) parkeerverboden. Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers dan ook te parkeren bij het Afrikamuseum, uw auto staat hier bovendien bewaakt.

Permanence, douche en parkeergelegenheid