Omloop der Zevenheuvelen 2019

7 juli 2019

Palmares

Korte historie

In 2016 oogste NSWV Mercurius veel lof met de organisatie van Het Nederlands Studenten Kampioenschap Wielrennen op een omloop van 9 kilometer in Berg en Dal. Het deed de toenmalige organisatiecommissie besluiten het enthousiasme voort te zetten in een jaarlijks terugkerend wielerevenement.
Op zondag 9 juli 2017 was het direct zover: de eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen in Berg en Dal. Meteen werd de combinatie gezocht tussen de organisatie van wedstrijden onder de vlag van de KNWU en een toertocht voor een breed publiek. Het bleek een goede formule, want de eerste editie was met 600 deelnemers een succes. Het nieuwe evenement werd met veel enthousiasme begroet onder de actieve fietsregio die Nijmegen is.
Vandaag de dag is alweer de derde editie van de Omloop der Zevenheuvelen aan de orde en maakt de organisatie met een uitbreiding van het wedstrijdparcours opnieuw een stap in hun ontwikkeling. In 2020 zal de Omloop der Zevenheuvelen in het teken staan van het WK Wielrennen voor studenten.
Wie weet wat de toekomst verder nog brengen zal...

In de nog korte geschiedenis van de Omloop der Zevenheuvelen stonden er toch al enkele grote namen van toen en nu op het podium. Wat te denken van Van Poppel en Erik Dekker?

2017 - 1e Omloop der Zevenheuvelen

Recreantenkoers
1. Kevin Gideonse
2. Willy Heeneman
3. Wilbert Broekhuizen

Amateurs/sportklasse
1. Bart Vreugdenhil
2. Kars Jansman
3. Jernst Tempelaar

Elite/beloften heren
1. Benjamin Sydlik (D)
2. Peter Schulting
3. Witten Anthonise

Junioren (Klimmerstrofee)
1. Edo Maas
2. Marijn van den Berg
3. Adne Koster
Klimmerstrofee: Thymen Arensman

2018 - 2e Omloop der Zevenheuvelen

Recreantenkoers
1. Teun van Poppel
2. Alexander Gerritsen
3. Pieter Frolichs

Amateurs/sportklasse
1. Erik Dekker
2. Bas de Bruin
3. Remko Kramer

Clubcompetitie heren
1. Jelmer Asjes
2. Steven Willemsen
3. Jeen de Jong