Informatie


Tijdens ons evenement worden drie KNWU wedstrijdcategorieën georganiseerd:

9:30 - 11:15
Sportklasse/amateurs
54 km, 6 ronden, 720 hoogtemeters
13:45 - 15:30
Elite/belofte
81 km, 9 ronden, 1080 hoogtemeters
16:00 - 18:00
Junioren
63 km, 7 ronden, 840 hoogtemeters

Permanence/kleedkamer


De rugnummers kunnen 200 meter voorbij de finish worden opgehaald bij Pannenkoekenhuis De Heksendans dat 8 juli als permanence zal gelden. Het adres van de permanence is Oude Kleefsebaan 425, 6572 AZ Berg en Dal.

Was- en kleedgelegenheid is er op 500 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal.

Parkeren


Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrikamuseum. U betaalt hier €2 om de hele dag te parkeren. Het Afrikamuseum ligt op 1500 meter afstand van de finish en heeft als adres: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

LET OP: Dichterbij start/finish is er zeer beperkte parkeerruimte en gelden in veel straten (ook langs het parcours) parkeerverboden. Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers dan ook te parkeren bij het Afrikamuseum, uw auto staat hier bovendien bewaakt.

Permanence, douche en parkeergelegenheid

Parcours


Parcours van Omloop der Zevenheuvelen

De Omloop der Zevenheuvelen kent een schitterend parcours, gelegen in de gemeente Berg en Dal. Het parcours bestaat uit een grote omloop van 9 kilometer.

Elke ronde moeten er 120 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de opeenvolging van Derdebaan en Zevenheuvelenweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit Clarenbeekseweg, Oude Kleefsebaan, Waldgraaf en Wylerbaan.

Start en finish zijn getrokken op de hellende strook het dorp Berg en Dal in ter hoogte van de overgang van Zevenheuvelenweg op Clarenbeekseweg.

Profiel Omloop der Zevenheuvelen in stijl Tour de France

Bekijk hier het parcours van de omloop op Strava.

Strava/Sockeloen winactie


In samenwerking met Strava en Sockeloen organiseert de Omloop der Zevenheuvelen in aanloop naar 8 juli een winactie. Iedereen die het parcours van 'de Omloop' komt verkennen en daarbij zijn rit upload naar Strava, maakt kans op een gratis paar Sockeloen wielersokken. De sokken worden volgens het onderstaande programma uitgereikt:

7 maart: Houder KOM
7 april: Loting onder alle pogingen
7 mei: Houder van de 7e tijd
7 juni: Loting onder alle pogingen
7 juli: Houder KOM

Winactie met dank aan Strava en Sockeloen

Inschrijven


Inschrijvingen voor de KNWU wedstrijden tijdens de Omloop der Zevenheuvelen verlopen via de website van de KNWU: www.knwu.nl.

Na ingelogd te zijn op 'Mijn KNWU' kunnen licentiehouders deze wedstrijd opzoeken via de pagina 'wedstrijden' en vervolgens inschrijven voor de juiste categorie. U ontvangt een mail zodra uw inschrijving definitief is.

Voor alle categorieën geldt een maximaal aantal inschrijvers van 150, waarbij geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Snel inschrijven dus!