Informatie


Bij dit evenement krijgen niet alleen wielrenners met een wedstrijdlicentie de kans om op het prachtige parcours te koersen. Ook fanatieke recreanten zonder wedstrijdlicentie mogen aan de bak!

De recreanten rijden een wedstrijd van 5 rondes over het negen kilometer lange parcours, waarbij in totaal 600 hoogtemeters overwonnen moeten worden. Er kunnen maximaal 150 deelnemers inschrijven.

De recreantenkoers start om 11:30.

Permanence/kleedkamer

De rugnummers kunnen 200 meter voorbij de finish worden opgehaald bij Pannenkoekenhuis De Heksendans dat 8 juli als permanence zal gelden. Het adres van de permanence is Oude Kleefsebaan 425, 6572 AZ Berg en Dal.

Was- en kleedgelegenheid is er op 500 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal.

Deelname

Voor deelname aan onze recreantenkoers betaal je €15, waarbij je ook 2 'Od7H' munten t.w.v. €2,50 krijgt die je rondom ons evenement kunt uitgeven (aan bijvoorbeeld een hapje en een drankje) bij tal van ondernemers en andere initiatiefnemers op onze markt, maar ook in permanence De Heksendans. Bekijk de pagina 'Markt' voor een actueel overzicht van alle partijen die onze munten accepteren.

KNWU Basislidmaatschap

Om deel te nemen aan de recreantenkoers, dien je in het bezit te zijn van een KNWU basislidmaatschap. Met dit lidmaatschap van de nationale wielerbond, ben je bij deelname aan wedstrijdjes als deze verzekerd voor schade. Een basislidmaatschap kost €11,50 per kalenderjaar en is af te sluiten op www.knwu.nl. Ben je lid van een wielervereniging, vraag dan de secretaris van je vereniging naar de mogelijkheid om via je eigen vereniging KNWU lid te worden, voor zover je dat nog niet bent. Je moet zondag 8 juli bij ons aan de inschrijftafel je KNWU basislidmaatschapspasje kunnen laten zien om je rugnummer te ontvangen. Wie 8 juli nog geen KNWU basislid is, kan aan onze inschrijftafel een basislidmaatschap voor één dag afsluiten. Dit kost €3 en dient contant aan de inschrijftafel te worden voldaan.

Parkeren

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrikamuseum. U betaalt hier €2 om de hele dag te parkeren. Het Afrikamuseum ligt op 1500 meter afstand van de finish en heeft als adres: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

LET OP: Dichterbij start/finish is er zeer beperkte parkeerruimte en gelden in veel straten (ook langs het parcours) parkeerverboden. Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers dan ook te parkeren bij het Afrikamuseum, uw auto staat hier bovendien bewaakt.

Permanence, douche en parkeergelegenheid

Parcours


Parcours van Omloop der Zevenheuvelen

De Omloop der Zevenheuvelen kent een schitterend parcours, gelegen in de gemeente Berg en Dal. Het parcours bestaat uit een grote omloop van 9 kilometer.

Elke ronde moeten er 120 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de opeenvolging van Derdebaan en Zevenheuvelenweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit Clarenbeekseweg, Oude Kleefsebaan, Waldgraaf en Wylerbaan.

Start en finish zijn getrokken op de hellende strook het dorp Berg en Dal in ter hoogte van de overgang van Zevenheuvelenweg op Clarenbeekseweg.

Profiel Omloop der Zevenheuvelen in stijl Tour de France

Bekijk hier het parcours van de omloop op Strava.

Strava/Sockeloen winactie


In samenwerking met Strava en Sockeloen organiseert de Omloop der Zevenheuvelen in aanloop naar 8 juli een winactie. Iedereen die het parcours van 'de Omloop' komt verkennen en daarbij zijn rit upload naar Strava, maakt kans op een gratis paar Sockeloen wielersokken. De sokken worden volgens het onderstaande programma uitgereikt:

7 maart: Houder KOM
7 april: Loting onder alle pogingen
7 mei: Houder van de 7e tijd
7 juni: Loting onder alle pogingen
7 juli: Houder KOM

Winactie met dank aan Strava en Sockeloen

Inschrijven


De inschrijving voor de editie van 2017 is gesloten. Houd onze communicatiekanalen in de gaten voor de datum van 2018.