Informatie


Liever niet de hoge snelheden en het gedrang van de wedstrijden, maar toch actief genieten van het evenement en de schitterende omgeving? Dan is de toertocht iets voor jou!

Tijdens een uitgepijlde toertocht van 60, 80 of 100 km (inclusief tussenstops), laten we je de mooiste landschappen en uitzichten van de gemeente Berg en Dal en omstreken zien. Aan het einde van de toertocht, krijg je de mogelijkheid nog een ronde op volle snelheid over het afgezette wedstrijdparcours te rijden. Na afloop van de toertocht blijf je natuurlijk nog even hangen in het gezellige start/finishgebied om de laatste twee wedstrijden van de dag te bekijken. Met horeca, marktkramen, de 'Tacx Challenge' en een studiofotograaf is er van alles te beleven.
De start van de toertocht is in Berg en Dal, bij Hampshire Hotel de Holthurnsche Hof. Je kunt hier gratis parkeren, wordt ontvangen door onze gastvrouw en kunt gebruik maken van horeca- en toiletfaciliteiten.

De toertocht start om 9:30 vanaf de Holthurnsche Hof in Berg en Dal.

Routes


Er worden drie prachtige routes uitgepijld van 60, 80 en 100 km Je hoeft bij inschrijving geen keuze te maken, je kunt 8 juli, of zelfs nog tijdens de tocht zelf de keuze maken welke route je volgt. Op de splitsingen van de verschillende afstanden zullen duidelijke aanwijzingen worden gegeven.

Alle routes voeren je langs schitterende vergezichten en de mooiste locaties van de gemeente Berg en Dal en omstreken, waaronder ook het Duitse Nederreichswald. Het verste punt van de 100 km route is het Duitse Goch. Pauzeplaatsen zijn voorzien in Kleve en vlak voor de finish in Groesbeek, waar iedereen wordt opgevangen voor de finale: Aan het einde van de toertocht ligt het wedstrijdparcours waarop elke toertochtdeelnemer de kans krijgt een ronde op volle snelheid over het verkeersvrije parcours te rijden. Zorg dat je je Strava aan hebt staan, zodat je kunt zien hoe snel jij jouw finaleronde hebt afgelegd!

Alle routes worden volledig uitgepijld en gecontroleerd door de organisatie. Overzichtkaartjes van de drie routes vind je hieronder!

Beweeg met de muis over een afstand om de betreffende route te tonen.

60 km  -  80 km  -  100 km

Routes toertocht Omloop der Zevenheuvelen

Bekijk hier het (finale)parcours van de omloop op Strava.

Een toertocht voor iedereen!


Wij vinden het belangrijk dat ons wielerevenement toegankelijk is voor iedereen. Van de snelle, fanatieke wedstrijdwielrenner, tot de bourgondische toerfietser. Ook mindervalide fietsers op ligfietsen en/of tandems en ouderen op elektrische fietsen zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze toertocht. Zij schrijven zich net als iedereen in voor de toertocht via het inschrijfformulier hieronder. Het is aan elke deelnemer voor zich om te kiezen welke van de drie afstanden hij zal rijden. Voor ouderen en minder validen is met name de 60 km route bijzonder geschikt!
De keuze voor de te rijden afstand hoeft bij inschrijving nog niet gemaakt te worden, dat mag elke deelnemer op de dag zelf bepalen. Op de splitsingen zullen duidelijke aanwijzingen worden gegeven.

Od7H Munten


Alle deelnemers aan de toertocht en recreantenkoers ontvangen enkele 'Omloop der Zevenheuvelen munten'. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H Munten afrekenen. Elke munt representeert een waarde van €2,50, welke als korting geldt. De Od7H Munten zijn op zondag 8 juli onder andere uit te geven bij:

 • De tussenstop tijdens de toertocht op Bungalowpark Zeven Heuvelen, voor koffie en taart.
 • Pannenkoekenhuis De Heksendans, voor bijvoorbeeld een lekkere pannenkoek na afloop.
 • Studiofotograaf Hubear Kusters, voor een mooie foto van jou met je fiets.
 • Afrikamuseum, voor korting op uw entree.
 • Markt nabij start/finish, met daarop verschillende ondernemers en initiatieven die onze munten accepteren. Waaronder verschillende horeca.

Groepsactie


Toergroepen opgelet! Wie zich met minstens 8 deelnemers van dezelfde toerclub, vereniging, vriendengroep, bedrijf, team of wijk inschrijft, ontvangt per persoon één Od7H muntje extra!

Let op: Vul in het vak 'voorkeur' allemaal dezelfde naam van je groep in, zodat we jullie inschrijvingen kunnen koppelen.

Twee inschrijfopties


Bij inschrijving kun je kiezen uit twee opties.

Basic, € 12.50:
 • Deelname aan de uitgepijlde toertocht
 • Finaleronde over het wedstrijdparcours
 • 2 Od7H munten
Extra, € 18.00:
 • Deelname aan de uitgepijlde toertocht
 • Finaleronde over het wedstrijdparcours
 • 3 Od7H munten
 • Bidon

Inschrijven


Voor de toertocht is er de keuze uit onderstaande twee arrangementen.

De inschrijving voor de editie van 2017 is gesloten. Houd onze communicatiekanalen in de gaten voor de datum van 2018.