Omloop der Zevenheuvelen 2019

Zondag 9 juli


Inschrijven

Informatie


Logo toertocht

Liever niet de hoge snelheden en het gedrang van de wedstrijden, maar toch actief genieten van het evenement en de schitterende omgeving? Dan is de toertocht iets voor jou!

Tijdens een uitgepijlde toertocht van 40, 75, 100 of 125km (inclusief tussenstops), laten we je de mooiste landschappen en uitzichten van de gemeente Berg en Dal en omstreken zien. De start van de toertocht is bij Ketelwoud aan de Zevenheuvelenweg(47), dit ligt direct aan het wedstrijdparcours. ‘s Ochtends staat hier de koffie al voor je klaar en de feestelijke muziek en aankleding zorgen ervoor dat je helemaal in de stemming komt. Hier start jouw grote fiets avontuur.

De toertocht is nog leuker wanneer je samen met vrienden of collega’s rijdt, je kan je vanaf dit jaar ook als team inschrijven!

Routes


Ook in 2018 kent de toertocht van de Omloop der Zevenheuvelen weer verschillende afstanden. Onder de noemer FAKRO's Mooiste worden er dit jaar vier routes van verschillende afstanden onderscheiden.125 km
De langste afstand dit jaar zal om en nabij de 125 km zijn en voert de deelnemers vanuit Berg en Dal via de mooiste plekjes van de omgeving van Berg en Dal richting het Duitse Reichswald waar het schitterend fietsen is. Middels een lus rondom Kleve pak je wat extra kilometers om vervolgens met een schitterende finale door de heuvels van Berg en Dal terug te keren op het Village Départ in het start/finishgebied van de Omloop der Zevenheuvelen. Onderweg kom je twee verzorgingsposten tegen.


100 km
Net als de 125 km route kom je met deze mooie afstand van zo'n 100km langs de mooiste locaties en uitzichten van onze omgeving. In Duitsland worden net iets minder kilometers gemaakt dan bij de langste route. De finale richting Berg en Dal wordt echter weer volledig meegenomen, waardoor je een prachtige en uitdagende route rijdt rondom het grensgebied. Onderweg kom je twee verzorgingsposten tegen.


75 km
De start van deze afstand is gelijk aan die van de langste twee afstanden: vanuit Berg en Dal rijdt je via de mooiste wegen richting Duitsland. Na de eerste verzorgingspost maakte deze route een doorsteek waardoor je terug richting Berg en Dal rijdt. In de finale liggen er nog enkele korte kuitenbijters te wachten, maar aan de finish ligt het Village Départ met een welverdiend hapje en een drankje op je te wachten. Onderweg kom je één verzorgingspost tegen.


40 km
Deze korte route loopt over een ander traject dan de langste drie routes en is in het bijzonder bedoeld voor fietsers op een elektrisch aangedreven fiets, ouderen die het wat rustiger aan willen doen en sporters die aangepast fietsen, zoals ligfietsers en handbikes. De route loopt vanuit Berg en Dal door de schitterende Ooijpolder in het oosten van Berg en Dal.

Een toertocht voor iedereen!


Wij vinden het belangrijk dat ons wielerevenement toegankelijk is voor iedereen. Van de snelle, fanatieke wedstrijdwielrenner, tot de bourgondische toerfietser. Ook voor de aangepaste sporter op ligfietsen en/of tandems en ouderen op elektrische fietsen zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze toertocht. Zij schrijven zich net als iedereen in voor de toertocht via het inschrijfformulier hieronder. Het is aan elke deelnemer voor zich om te kiezen welke van de vier afstanden hij zal rijden. Voor ouderen en mindervaliden is met name de 40 km route bijzonder geschikt!

De keuze voor de te rijden afstand hoeft bij inschrijving nog niet gemaakt te worden, dat mag elke deelnemer op de dag zelf bepalen. Op de splitsingen zullen duidelijke aanwijzingen worden gegeven.

Finish in Village Départ

Aan het einde van de zware, maar vooral mooie toertocht kom je terecht bij een mooie finish. Je remt al wat af wanneer je in de buurt komt van de finishboog. Je wordt vriendelijk welkom geheten in ons Village Départ. Hier kun je weer helemaal tot rust komen. Gezellig napraten met alle deelnemers en uiteraard genieten van een prachtige wielerwedstrijd. De munten die je bij je inschrijving hebt ontvangen kun je in dit dorpje uitgeven. Waaraan? Een lekker biertje bijvoorbeeld!

Douches en kleedruimten

De start van de toertocht is op camping Nederrijkswald in Berg en Dal(Zevenheuvelenweg 47). Hier is er gelegenheid om voor en na de toertocht gebruik te maken van douches en kleedruimten. Het zijn nette douches mét warm water. Uiteraard zijn er ook toiletten aanwezig. Het is tevens mogelijk om hier spullen achter te laten die na het finishen weer kunnen worden opgehaald.

Munten

Alle deelnemers aan de toertocht en recreantenkoers ontvangen enkele 'Omloop der Zevenheuvelen munten'. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H Munten afrekenen. Elke munt representeert een waarde van €2,50, welke als korting geldt.

Parkeren

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrikamuseum. U betaalt hier €2 om de hele dag te parkeren. Het Afrikamuseum ligt op 1500 meter afstand van start toertocht en heeft als adres: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

LET OP: Dichterbij start/finish is er zeer beperkte parkeerruimte en gelden in veel straten (ook langs het parcours) parkeerverboden. Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers dan ook te parkeren bij het Afrikamuseum, uw auto staat hier bovendien bewaakt.

Parkeergelegenheid

Steun het goede doel: Energy4All!

Stichting Energy4All zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte en er is nog geen medicijn. Maar liefst de helft overlijdt al voor hun 10e verjaardag en 70% van deze kinderen haalt de volwassen leeftijd niet. Er is nu nog geen enkel medicijn beschikbaar. Het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte is van levensbelang, daarmee komen er weer overlevingskansen voor al die kinderen en volwassenen die dat nu niet hebben.

Stichting Energy4All kan het onderzoek alleen steunen dankzij de steun van sponsoren en acties om geld op te halen. Help ook mee om deze genadeloze ziekte te stoppen.

logo Energy4All

Inschrijven


De voorinschrijving voor de editie van 2018 is gesloten. Daginschrijving voor de toertocht is mogelijk bij de start.