Omloop der Zevenheuvelen 2019

7 juli 2019


Aanmelden

Informatie


Bij dit evenement krijgen niet alleen wielrenners met een wedstrijdlicentie de kans om op het prachtige parcours te koersen. Ook fanatieke recreanten zonder wedstrijdlicentie mogen aan de bak!

Naast de licentiecategorieën is er bij de Omloop der Zevenheuvelen een recreantenkoers. Lijkt het jou wat om kennis te maken met het wedstrijdrijden? Of heb je vroeger misschien veel koersen gereden en mis je het een beetje? Dan is de recreantenkoers iets voor jou. Je start met een peloton van 150 man sterk, maar we durven nu al te verklappen dat die niet allemaal binnen de tijdslimiet gaan finishen. Het parcours is loodzwaar, dus uitrijden zelf is al een hele prestatie!

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan nu in voor de recreantenkoers.

Programma


Op zondag 7 juli 2019 vindt de derde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Met een nieuw parcours van ruim 15 kilometer en 230 hoogtemeters per ronde, Bestaande uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, biedt dit evenement een unieke wedstrijd voor de Nederlandse wielrenner. Naast de wedstrijden is er ook een toertocht: Fakro’s Mooiste.

  • 08:00  Start toertocht: Fakro’s Mooiste
  • 09:30  Opening Village Départ
  • 10:15  Amateurs  | 4,5 ronde (73,3 km)
  • 12:15  Recreanten  | 3,5 ronde (58,2 km)
  • 14:00  Clubcompetitie  | 9,5 ronde (149,1 km)
  • 18:00  Afsluiting

Deelname

Voor deelname aan onze recreantenkoers betaal je €15,-, waarbij je ook 2 'Od7H' munten t.w.v. €2,50 krijgt die je rondom ons evenement kunt uitgeven aan een hapje en een drankje bij tal van horeca-ondernemers in het Village Départ, maar ook in permanence De Heksendans.

Afmelden kan door een e-mail te sturen naar info@omloopderzevenheuvelen.nl. Bij afmeldingen na 31 mei vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats.

Deelnemers met een wedstrijdlicentie zijn uitgesloten van deelname.

Permanence/kleedkamer

De rugnummers kunnen 700 meter van de start worden opgehaald bij Pannenkoekenhuis De Heksendans dat 7 juli als permanence zal gelden. Het adres van de permanence is Oude Kleefsebaan 425, 6572 AZ Berg en Dal.

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal.

KNWU Basislidmaatschap

Om deel te nemen aan de recreantenkoers, dien je in het bezit te zijn van een KNWU basislidmaatschap. Met dit lidmaatschap van de nationale wielerbond, ben je bij deelname aan wedstrijdjes als deze verzekerd voor schade. Een basislidmaatschap kost €11,50 per kalenderjaar en is af te sluiten op knwu.nl. Ben je lid van een wielervereniging, vraag dan de secretaris van je vereniging naar de mogelijkheid om via je eigen vereniging KNWU lid te worden, voor zover je dat nog niet bent. Je moet zondag 7 juli bij ons aan de inschrijftafel je KNWU basislidmaatschapspasje kunnen laten zien om je rugnummer te ontvangen. Wie 7 juli nog geen KNWU basislid is, kan aan onze inschrijftafel een basislidmaatschap voor één dag afsluiten. Dit kost €5 en dient aan de inschrijftafel te worden voldaan.

Parcours


In 2019 krijgt de Omloop der Zevenheuvelen een prachtig nieuw parcours, nog steeds in de Gemeente Berg en Dal. Het nieuwe parcours bestaat uit een grote omloop van ruim 15 kilometer. 

Elke ronde moeten er 230 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de beklimmingen van de Vogelsang (D), Van Randwijckweg en Oude Holleweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit de Nieuwe Holleweg, Molenbosweg, Postweg, Meerwijkselaan, Zevenheuvelenweg, Kamp, Wylerbaan, Hauptstrasse (D), Nieuwe Rijksweg en Rijksstraatweg. 

Start en finish zijn getrokken op de beklimming van de Van Randwijckweg, even voordat de afslag naar de Nieuwe Holleweg omlaag wordt genomen richting de beklimming van de Oude Holleweg.

Het parcours heeft een flinke update gehad ten opzichte van 2018. Waar vorig jaar nog de Zevenheuvelenweg de scherprechter moest zijn, worden er nu drie klimmen op de stuwwal aangedaan, waardoor het serieus klimmen wordt! Een ware slijtageslag waarbij alleen de sterkste renners overblijven is niet uitgesloten.

Od7H Munten

Alle deelnemers aan de recreantenkoers ontvangen voor hun inscrijfgeld twee 'Omloop der Zevenheuvelen munten'. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H Munten afrekenen. Elke munt representeert een waarde van €2,50, welke als korting geldt.

Parkeren en faciliteiten

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrikamuseum. U kunt hier gratis de hele dag parkeren. Het Afrikamuseum ligt op 2 km afstand van start en finish en heeft als adres: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

LET OP: Dichterbij start/finish is er geen parkeerruimte en gelden in veel straten (ook langs het parcours) parkeerverboden. Wij verzoeken alle deelnemers en bezoekers dan ook te parkeren bij het Afrikamuseum, uw auto staat hier bovendien bewaakt.

Steun het goede doel: ROAd4Energy!

Ga naar ROAd4Energy.nl

De Omloop der Zevenheuvelen kent evenals afgelopen edities weer een prachtig goed doel. Stichting ROAd4Energy zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

ROAd4energy is een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte. Deze stichting is een initiatief van de ouders en vrienden, van RObbe Alsemgeest (3 jaar). Geraakt door het ziekteproces en het overlijden van Robbe, willen zij zich inzetten voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekte. “Deze ziekte moet zo snel mogelijk de wereld uit! Dat je te horen krijgt dat je een ziek kind hebt is erg, maar dat je dan ook nog de mededeling krijgt dat er helemaal niets aan gedaan kan worden is onmenselijk....”

Op de website van Road4Energy (www.road4energy.nl) is meer informatie te vinden over alle initiatieven van deze stichting.

Inschrijven


Schrijf je hieronder direct in voor de recreantenwedstrijd van de Omloop der Zevenheuvelen.

Let op: voor deelname aan de recreantenwedstrijd dien je in bezit te zijn van een KNWU basislidmaatschap.

Kosteloos afmelden kan tot 1 juni 2019. Daarna is geen teruggave van inschrijfgeld mogelijk.

Er zijn al 150 inschrijvingen. Je kunt je nog wel inschrijven; je wordt dan op de reservelijst geplaatst.

Datum: dd-mm-jjjj
Indien van toepassing:
Nee, ik heb geen KNWU basislidmaatschap. Ik betaal op 7 juli € 5 contant bij voor een ééndaags KNWU basislidmaatschap.
Ja, ik heb een KNWU basislidmaatschap en mijn bondslidmaatschapnummer is:
Hieronder heb je de ruimte aanvullende informatie/ervaringen/prestaties/bijnamen aan te geven ten behoeve van de speaker van ons evenement.

Tot 1 juni is het mogelijk een Omloop der Zevenheuvelen wielershirt mee te bestellen voor het afgeprijsde bedrag van € 24.95.
Daarna is het mogelijk op de dag van de Omloop zelf een wielershirt te bestellen voor € 29.95.

Klik hier voor de maattabel.

Dit jaar steunen wij Stichting ROAd4Energy in hun missie om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen. Hiervoor vragen wij een vrijwillige bijdrage aan deelnemers, bovenop een vast bedrag vanuit de organisatie.

Ja, ik doe een bijdrage van:
€ 1
€ 2
€ 5

Nee, ik doe geen bijdrage

Ik ga er mee akkoord dat deelname aan deze wedstrijd geheel op eigen risico is.
Ik ga er mee akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen in de database, mijn naam wordt vermeld in de uitslag, en dat ik mogelijk op een foto sta die via de kanalen van de Omloop der Zevenheuvelen wordt verspreid.