Omloop der Zevenheuvelen 2022

31 december 2022


Aanmelden

Informatie


Bij dit evenement krijgen niet alleen wielrenners met een wedstrijdlicentie de kans om op het prachtige parcours te koersen. Ook fanatieke recreanten zonder wedstrijdlicentie mogen aan de bak!

Naast de EK-wedstrijden voor studerende heren en dames, is er bij de Omloop der Zevenheuvelen een recreantenkoers. Lijkt het jou wat om kennis te maken met het wedstrijdrijden? Of heb je vroeger misschien veel koersen gereden en mis je het een beetje? Dan is de recreantenkoers iets voor jou. Je start met een peloton van 150 man sterk, maar we durven nu al te verklappen dat die niet allemaal binnen de tijdslimiet gaan finishen. Het parcours is loodzwaar, dus het uitrijden zelf is al een hele prestatie!

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan nu in voor de recreantenkoers.

Programma


Op zondag 13 juni 2021 vindt de vierde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Op een parcours van ruim 15 kilometer en 230 hoogtemeters per ronde, Bestaande uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, biedt dit evenement een unieke wedstrijd voor de Nederlandse recreatieve wielrenner. Naast de wedstrijden is er ook een toertocht: FAKRO's Mooiste.

  • 08:00  Start toertocht: Fakro’s Mooiste (mogelijk tot 9:30u)
  • 10:00  Opening Village Arrivée
  • 09:45  EK Wielrennen voor studenten - dames  | 5,9 ronde (89,4 km)
  • 12:45  Recreanten  | 2,9 ronde (42,7 km)
  • 14:30  EK Wielrennen voor studenten - heren  | 8,9 ronde (134,7 km)
  • 18:00  Afsluiting

Deelname

Voor deelname aan onze recreantenkoers betaal je €15,-, waarbij je ook 2 'Od7H' munten t.w.v. €2,50 krijgt die je rondom ons evenement kunt uitgeven aan een hapje en een drankje bij tal van horeca-ondernemers in het Village Arrivée, maar ook bij de horeca aan de start bij het Afrika Museum.

Afmelden kan door een e-mail te sturen naar info@omloopderzevenheuvelen.nl. Bij afmeldingen na 31 mei vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats.

Deelnemers met een wedstrijdlicentie zijn uitgesloten van deelname.

Permanence/kleedkamer

De rugnummers kunnen aan de start worden opgehaald op het terrein van het Afrika Museum dat 14 juni als permanence zal gelden. Het adres van de permanence is Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

Was- en kleedgelegenheid is er op 600 meter van de finish in Dorpshuis Kerstendal: Kerstendalseweg 17, 6571 BM Berg en Dal.

KNWU Startlicentie

Om deel te nemen aan de recreantenkoers, dien je in het bezit te zijn van een KNWU startlicentie. Met deze recreantenlicentie van de nationale wielerbond, ben je bij deelname aan wedstrijdjes als deze verzekerd voor schade. Voor meer informatie over tarieven en hoe deze aan te vragen ga je naar knwu.nl. Ben je lid van een wielervereniging, vraag dan de secretaris van je vereniging naar de mogelijkheid om via je eigen vereniging KNWU deze licentie aan te vragen, voor zover je die nog niet hebt. Je moet zondag 13 juni bij ons aan de inschrijftafel je KNWU Startlicentie kunnen laten zien/aantonen om je rugnummer te ontvangen. Wie 13 juni nog geen KNWU Startlicentie heeft, kan aan onze inschrijftafel een startlicentie voor één dag afsluiten. Dit kost €5 en dient aan de inschrijftafel te worden voldaan.

Parcours


Sinds 2019 heeft de Omloop der Zevenheuvelen dit prachtige parcours, in de Gemeente Berg en Dal. Het parcours bestaat uit een grote omloop van ruim 15 kilometer. 

Elke ronde moeten er 230 hoogtemeters overwonnen worden die vooral tijdens de beklimmingen van de Vogelsang (D), Van Randwijckweg en Oude Holleweg worden gemaakt. Het parcours bestaat verder uit de Nieuwe Holleweg, Molenbosweg, Postweg, Meerwijkselaan, Zevenheuvelenweg, Kamp, Wylerbaan, Hauptstrasse (D), Nieuwe Rijksweg en Rijksstraatweg. 
Voor informatie over de bereikbaarheid voor bewoners en ondernemers: raadpleeg deze pagina.

De finish is getrokken op de beklimming van de Van Randwijckweg, even voordat de afslag naar de Nieuwe Holleweg omlaag wordt genomen richting de beklimming van de Oude Holleweg.

Het parcours heeft in 2019 een upgrade gekregen en maakt nu goed gebruik van de Nijmeegse stuwwal. Er zijn drie korte, steile klimmetjes toegevoegd, waardoor het serieus klimmen wordt! Een ware slijtageslag waarbij alleen de sterkste renners overblijven is niet uitgesloten.

Od7H Munten

Alle deelnemers aan de recreantenkoers ontvangen voor hun inscrijfgeld twee 'Omloop der Zevenheuvelen munten'. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H Munten afrekenen. Elke munt representeert een waarde van €2,50, welke als korting geldt.

Parkeren en faciliteiten

Er is parkeerruimte gereserveerd voor alle deelnemers bij het Afrika Museum. U kunt hier gratis de hele dag parkeren. De parkeerplaats ligt pal aan de start van de wedstrijd bij het Afrika Museum: Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal.

Steun het goede doel: ROAd4Energy!

Ga naar ROAd4Energy.nl

De Omloop der Zevenheuvelen kent evenals afgelopen edities weer een prachtig goed doel. Stichting ROAd4Energy zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

ROAd4energy is een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte. Deze stichting is een initiatief van de ouders en vrienden, van RObbe Alsemgeest (3 jaar). Geraakt door het ziekteproces en het overlijden van Robbe, willen zij zich inzetten voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekte. “Deze ziekte moet zo snel mogelijk de wereld uit! Dat je te horen krijgt dat je een ziek kind hebt is erg, maar dat je dan ook nog de mededeling krijgt dat er helemaal niets aan gedaan kan worden is onmenselijk....”

Op de website van Road4Energy (www.road4energy.nl) is meer informatie te vinden over alle initiatieven van deze stichting.

Inschrijven


De inschrijvingen voor de editie van 2021 blijven gesloten.