Omloop der Zevenheuvelen 2019

7 juli 2019


Aanmelden

Informatie


Logo toertocht

Liever niet de hoge snelheden en het gedrang van de wedstrijden, maar toch actief genieten van het evenement en de schitterende omgeving? Dan is de toertocht iets voor jou!

Tijdens een uitgepijlde toertocht van 80, 110 of 140km (inclusief tussenstops), laten we je de mooiste landschappen en uitzichten van de gemeente Berg en Dal en omstreken zien. ‘s Ochtends staat de koffie al voor je klaar en de feestelijke muziek en aankleding zorgen ervoor dat je helemaal in de stemming komt. Hier start jouw grote fiets avontuur.

De toertocht is nog leuker wanneer je samen met vrienden of collega’s rijdt, je kan je vanaf dit jaar ook als team inschrijven!

Routes


Voor de editie van 2019 worden er weer nieuwe toerroutes ontworpen. We bieden toeetochten aan van 80, 110 en 140 kilometer.

De exacte routes zijn momenteel nog onder constructie. We plubliceren ze hier zodra we ze op kaart hebben staan. Wel geven we hieronder vast een eerste tekstuele indruk van de routes zoals ze er in 2019 uit gaan zien. De routes zijn vrij van onverharde stroken en bestaan grotendeels uit asfalt. Het aantal stoplichten in dde routes wordt tot het absolute minimum beperkt.

Alle routes geven een impressie van de schoonheid  van het Rijk van Nijmegen. Dat betekent heuvels, polder en rivier(en)! Bekende beklimmingen worden afgewisseld met onbekendere segmenten. Uitgangspunt is zoveel mogelijk groene omgeving in autoluw gebied.

80 km - 300 hm
De kortste route die we aanbieden bedraagt een kleine 80 kilometer en is met een beperkt aantal beklimmingen zeer geschikt voor de beginnende fietser die eens in een andere omgeving wil worden uitgedaagd. Na de start in Berg en Dal gaat het heuvelaf richting het zuidwesten. Via de Hatertse Vennen en de kronkelende dijkjes langs de Maas, steek je via leuke, onbekende weggetjes achter Wijchen langs via onder andere Bergharen en Ewijk. De Tacitusbrug brengt je naar de noordkant van de Waal waar koers wordt gezet terug naar Nijmegen. Wanneer de Waalbrug gepasseerd is en de finish lonkt, wacht echter nog een mooie finale over en langs de Nijmeegse stuwwal: zat je nu nog niet stuk, dan zorgen deze kuitenbijters er nog wel voor dat je met een voldaan gevoel de finish bereikt boven in Berg en Dal.

110 km - 670 hm
In tegenstelling tot de 80 kilometer route, begint deze middenafstand gelijk met wat hoogtemeters in het Rijk van Nijmegen en net over de grens in het Duitse Reichswald. Heel ver de grens over gaan we echter niet, want via Gennep zetten we koers richting Brabant! Via een vlakker gedeelte met leuke landweggetjes in het Land van Cuijk steken we door richting Grave waar de Maas weer wordt overgestoken terug Gelderland in. Via de Haterste Vennen wordt dan echter direct weer koers gezet terug richting het heuvelgebied van de Gemeenten Mook Middelaar en Berg en Dal. Met een stevige finale kunnen de toerrijders die nog wat over hebben in de tank de spierballen nog even laten rollen zodat iedereen moe, maar voldaan in Berg en Dal aankomt na een schitterende, gevariëerde rit.

140 km - 850 hm

Heb je in het voorjaar al een aardige conditie opgebouwd? Dan is dit jouw route! Met deze route doen we alle gemeenten van het Rijk van Nijmegen aan. Het eerste deel van de tocht gaat nog gelijk op met de 110 km-route: een pittig begin wordt gevolgd door een relatief eenvoudiger middengedeelte. Bij Grave moet er dan toch echt gekozen worden: afsnijden middels de 110 km-route, of volhardend door met de 140 km-route? Net als de 80 km-route neemt deze langste tocht de afslag links om over de Maasdijkjes via Batenburg richting Bergharen te fietsen. Ook fietsers die bekend zijn in de regio Nijmegen, zullen hier verrast worden met leuke, mooie weggetjes. Na het oversteken van de Waal volgt opnieuw een stukje dijk voordat de grote finale begint met vijf pittige klimmetjes: Grote Kop, Stollenberg, Muntberg, Boksheuvel en Oude Kleefsebaan. Die laatste drie vormen overigens de finale in elk van de drie routes. Wie deze langste tocht tot een goed einde brengt, heeft zeker een biertje op het Village Départ verdiend. Jouw werk zit er op: nu genieten van de koers!

Een wielerevenement voor iedereen!


Wij vinden het belangrijk dat ons wielerevenement toegankelijk is voor iedereen. Van de snelle, fanatieke wedstrijdwielrenner, tot de bourgondische toerfietser. Ook de aangepaste sporter op ligfietsen en/of tandems en ouderen op elektrische fietsen zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze toertocht. Zij schrijven zich net als iedereen in voor de toertocht via het inschrijfformulier hieronder. Het is aan elke deelnemer voor zich om te kiezen welke van de vier afstanden hij zal rijden.

De keuze voor de te rijden afstand hoeft bij inschrijving nog niet gemaakt te worden, dat mag elke deelnemer op de dag zelf bepalen. Op de splitsingen zullen duidelijke aanwijzingen worden gegeven.

Finish in Village Départ

Aan het einde van de zware, maar vooral mooie toertocht kom je terecht bij de toertocht finish met het Village Départ, grenzend aan het wedstrijdparcours. Je remt al wat af wanneer je in de buurt komt van de finishboog. Je wordt vriendelijk welkom geheten in ons Village Départ. Hier kun je weer helemaal tot rust komen. Gezellig napraten met alle deelnemers en uiteraard genieten van een prachtige wielerwedstrijd die daar op dat moment plaats vindt. De Od7H munten die je bij je inschrijving hebt ontvangen kun je in ons Village Départ uitgeven. Waaraan? Aan een lekker biertje bijvoorbeeld!

Douches en kleedruimten

Over de exacte startlocatie van de toerafstanden wordt nog overlegd, maar we zorgen er in ieder geval voor dat er douchegelegenheid wordt voorzien. Uiteraard zullen er ook voldoende toiletten beschikbaar zijn.

Od7H Munten

Alle deelnemers aan de toertocht ontvangen 2 'Omloop der Zevenheuvelen munten'. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H Munten afrekenen, bijvoorbeeld bij horeca-gelegenheden bij de tussenstops en natuurlijk op ons Village Départ, waar je bij de finish van de toertocht op uitkomt. Elke munt representeert een waarde van €2,50, welke als korting kan worden ingezet.

Parkeren

Tezamen met de startlocatie van de toertocht, zal ook de (dichtsbijzijnde) parkeergelegenheid bekend gemaakt worden. Start zal in ieder geval in Berg en Dal zijn parkeergelegenheid nabij de start wordt geregeld. Zodra deze locatie bekend is, zal dat op deze pagina worden gepubliceerd.

Bestel je eigen Od7H wielershirt

Bij je inschrijving kun je meteen j eigen Omloop der Zevenheuvelen wielershirt bestellen. Met maten XS tot en met XL (zie maattabel) is er voor elk postuur een geschikt shirt. Verschijn jij zondag 7 juli al helemaal gesoigneerd aan de start?

Voor het afgeprijsde bedrag van slechts €24,95 bestel je dit professionele wielershirt meteen hieronder bij je inschrijving. Je kunt je shirt dan 's ochtends bij de start ophalen, samen met je stuurbordje en Od7H Munten.

Vooraf bestellen is mogelijk tot 1 juni. Daarna kun je nog op zondag 7 juli op ons Village Départ een shirt afnemen. Dan betaal je wel de reguliere verkoopprijs van €29,95.

Steun het goede doel: Energy4All!

Ga naar Energy4All.nl

De Omloop der Zevenheuvelen kent evenals afgelopen edities weer een prachtig goed doel. Stichting Energy4All zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

Elke week worden er in Nederland 1 á 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Het is een genadeloze ziekte en er is nog geen medicijn. Maar liefst de helft overlijdt al voor hun 10e verjaardag en 70% van deze kinderen haalt de volwassen leeftijd niet. Er is nu nog geen enkel medicijn beschikbaar. Het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte is van levensbelang, daarmee komen er weer overlevingskansen voor al die kinderen en volwassenen die dat nu niet hebben.

Stichting Energy4All kan het onderzoek alleen steunen dankzij de steun van sponsoren en acties om geld op te halen. Help ook mee om deze genadeloze ziekte te stoppen.

logo Energy4All

Inschrijven


Schrijf je hieronder direct in voor Fakro's mooiste!

Het is mogelijk om met meerdere personen tegelijk in te schrijven voor de toertocht. Wil je bijvoorbeeld als bedrijf meedoen aan de toertocht, of heb je een vriendenteam? Dat kan nu eenvoudiger. Hoe gaat dit in zijn werk? Één persoon kiest hoeveel personen er mee doen. Deze persoon regelt ook de betaling, daarna krijgt deze een code via de mail. Vervolgens verspreidt deze persoon de code onder zijn team. De teamgenoten kunnen dan hun inschrijving voltooien op de website. Door de code te gebruiken hoeft er niet meer extra betaald te worden.

Kosteloos afmelden kan tot 1 juni 2019. Daarna is geen teruggave van inschrijfgeld mogelijk.

Ook voor verzilveren groepscode.