Omloop der Zevenheuvelen 2022

31 december 2022


Aanmelden

Informatie


Logo toertocht

Liever niet de hoge snelheden en het gedrang van de wedstrijden, maar toch actief genieten van het evenement en de schitterende omgeving? Dan is de toertocht iets voor jou!

Tijdens een uitgepijlde toertocht van 80, 110 of 140km (inclusief meerdere tussenstops), laten we je de mooiste landschappen en uitzichten van het Rijk van Nijmegen en omstreken zien. ‘s Ochtends vertrek je vanaf het sfeervolle Afrika Museum. Hier start jouw grote fiets avontuur.

Starten kan tussen 08:00u en 09:30u. Om 09:45u maakt de eerste wedstrijd namelijk gebruik van dezelfde startstraat. Starten voor de toertocht kan dan in principe nog wel, maar je kunt geen gebruik maken van de originele startstraat. We adviseren iedereen dus uiterlijk 09:30u te starten voor de complete toertochtbeleving.

De toertocht is nog leuker wanneer je samen met vrienden of collega’s rijdt, je kan je vanaf dit jaar ook als team inschrijven!

Routes


Onze routes worden zeer goed gewaardeerd door onze deelnemers, vanwege hun variatie, hoogtemeters en zijn netjes uitgepijld. We bieden toeetochten aan van 80, 110 en 140 kilometer. De routes zijn vrij van onverharde stroken en bestaan grotendeels uit asfalt. We zijn trots te kunnen vermelden dat er 0 stoplichten in onze toerroutes zitten!

Alle routes geven een impressie van de schoonheid van het Rijk van Nijmegen. Dat betekent een zeer gevarieerde route met heuvels, polder, schitterende natuur en bruggen! Bekende beklimmingen worden afgewisseld met onbekendere segmenten. Uitgangspunt is zoveel mogelijk groene omgeving in autoluw gebied, zonder oponthoud.

De onderstaande routes dateren van de editie van 2019 en krijgen voor de editie van 2021 nog een update.

80 km - 400 hm
De kortste route die we aanbieden bedraagt een kleine 80 kilometer en is met een beperkt aantal beklimmingen zeer geschikt voor de beginnende fietser die eens in een andere omgeving wil worden uitgedaagd. Na de start in Berg en Dal gaat het heuvelaf richting het zuidwesten. Via de Hatertse Vennen en de kronkelende dijkjes langs de Maas, steek je via leuke, onbekende weggetjes achter Wijchen langs via onder andere Bergharen en Ewijk. De Tacitusbrug brengt je naar de noordkant van de Waal waar koers wordt gezet terug naar Nijmegen. Wanneer de Waalbrug gepasseerd is en de finish lonkt, wacht echter nog een pittige finale over en langs de Nijmeegse stuwwal: zat je nu nog niet stuk, dan zorgen deze kuitenbijters er nog wel voor dat je met een voldaan gevoel de finish bereikt boven in Berg en Dal.

110 km - 500 hm
In tegenstelling tot de 80 kilometer route, begint deze middenafstand gelijk met wat hoogtemeters in het Rijk van Nijmegen. We flirten even met de Duitse grens, maar via Gennep en Plasmolen wordt koers gezet richting de schitterende Hatertse Vennen. Daarna volgt evenals in de 80 en de 140 km de verrassende lus vol leuke weggetjes in het Wijchense land. Na het oversteken van de Waal, kan er flink gas worden gegeven op de dijk, maar na de passage langs het oudste stukje Nijmegen moet er nog stevig geklommen worden alvorens de finish in zicht komt. 
Wie zich toch nog eens flink wil uitwringen, kan bovendien kieze de finale van de 140km route nog mee te pakken, waarmee nog 15 kilometers extra worden toegevoegd aan het totaal. Met of zonder extra toetje: dit is een super gevarieerde route voor de echte allrounder.

140 km - 650 hm

Heb je dit seizoen al een aardige conditie opgebouwd? Dan is dit jouw route! Met deze route doen we alle gemeenten van het Rijk van Nijmegen aan. Het eerste deel van de tocht gaat nog gelijk op met de 110 km-route: een pittig begin wordt gevolgd door een relatief eenvoudiger middengedeelte. Waar de 110 km-route nog af en toe wat passages afsnijdt richting Duitse grens, pakt deze route echt al het moois rondom Groesbeek mee. Evenals de andere routes doen we de prachtige Hatertse Vennen aan en rijden de verrassend leuke lus rondom Wijchen. Ook fietsers die bekend zijn in de regio Nijmegen, zullen hier verrast worden met leuke, mooie weggetjes. Na het oversteken van de Waal volgt opnieuw een stukje dijk voordat de grote finale begint met vijf pittige klimmetjes: Grote Kop, Stollenberg, Muntberg, Boksheuvel en Holdeurn. Wie deze langste tocht tot een goed einde brengt, heeft zeker een biertje op het Village Arrivée verdiend. Jouw werk zit er op: nu genieten van de koers!

Een wielerevenement voor iedereen!


Wij vinden het belangrijk dat ons wielerevenement toegankelijk is voor iedereen. Van de snelle, fanatieke wedstrijdwielrenner, tot de bourgondische toerfietser. Ook de aangepaste sporter op ligfietsen en/of tandems en ouderen op elektrische fietsen zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze toertocht. Zij schrijven zich net als iedereen in voor de toertocht via het inschrijfformulier hieronder. Het is aan elke deelnemer voor zich om te kiezen welke van de drie afstanden hij of zij zal rijden.

De keuze voor de te rijden afstand hoeft bij inschrijving nog niet gemaakt te worden, dat mag elke deelnemer op de dag zelf bepalen. Op de splitsingen zullen duidelijke aanwijzingen worden gegeven.

Deelname

Inschrijven voor FAKRO's Mooiste Toertocht doe je vooraf online via het formulier onderaan deze pagina. Je betaalt €12,50 voor je deelname.
Voor dit geld doe je mee aan de volledig uitgepijlde toertocht met drie verschillende routeopties, ontvang je een uniek gepersonaliseerd stuurbordje, geniet van je onze bourgondische verzorgingsposten onderweg, krijg je 2 Od7H consumptiemuntjes en ben je na je finish welkom op ons Village Départ om van de wedstrijden te genieten.
Starten kan tussen 08:00u en 09:30u.

Finish in Village Arrivée

Aan het einde van de zware, maar vooral mooie toertocht kom je terecht bij de finish met het Village Arrivée, grenzend aan het wedstrijdparcours. Je remt al wat af wanneer je in de buurt komt van de finishboog. Je wordt vriendelijk welkom geheten in ons Village Arrivée. Hier kun je weer helemaal tot rust komen. Gezellig napraten met alle deelnemers en uiteraard genieten van een prachtige wielerwedstrijd die daar op dat moment plaats vindt op ons afgezette wedstrijdparcours. De Od7H munten die je bij je inschrijving hebt ontvangen kun je in ons Village Arrivée uitgeven. Waaraan? Aan een lekker biertje bijvoorbeeld!

Douches en kleedruimten

Bij de start bij het Afrika Museum zijn geen docuhes en kleedruimtes voorzien. Het is dus het makkelijkste om omgkleed naar de start te komen. Wie toch nog moet omkleden, kan terecht in Dorpshuis Kerstendal aan de Kerstendalseweg in Berg en Dal, op zo'n 2km van de start. Er is daar zeer beperkte parkeerruimte beschikbaar. We adviseren iedereen veilig en gratis te parkeren bij het Afrika Museum.

Od7H Munten

Alle deelnemers aan de toertocht ontvangen 2 'Omloop der Zevenheuvelen munten'. Tijdens ons evenement kan men op verschillende plaatsen met onze eigen Od7H Munten afrekenen, bijvoorbeeld bij horeca-gelegenheden bij de tussenstops en natuurlijk op ons Village Arrivée, waar je bij de finish van de toertocht op uitkomt. Elke munt representeert een waarde van €2,50, welke als korting kan worden ingezet.

Parkeren

Zoals hierboven eerder vermeld, parkeer je veilig en gratis direct aan de start van de toertocht: Afrika Museum, Postweg 6 in Berg en Dal.

Koop je eigen Od7H wielershirt

Vooraf bestellen van het #Od7H wielershirt kan via je inschrijving tot en met 8 mei voor €24,95. De late beslissers kunnen ook op 13 juni nog zo'n kek shirtje bemachtigen, maar dan voor €29,95. Een mooi aandenken aan een geweldige dag.

Wie het shirt vooraf bij de inschrijving besteld heeft, ontvangt dat bij de inschrijftafel, samen met het stuurbordje. Kun je je mooie nieuwe shirt meteen aan tijdens de toertocht!

Steun het goede doel: ROAd4Energy!


Ga naar ROAd4Energy.nl

De Omloop der Zevenheuvelen kent evenals afgelopen edities weer een prachtig goed doel. Stichting ROAd4Energy zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen.

ROAd4energy is een stichting die zich inzet voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingziekte. Deze stichting is een initiatief van de ouders en vrienden, van RObbe Alsemgeest (3 jaar). Geraakt door het ziekteproces en het overlijden van Robbe, willen zij zich inzetten voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekte. “Deze ziekte moet zo snel mogelijk de wereld uit! Dat je te horen krijgt dat je een ziek kind hebt is erg, maar dat je dan ook nog de mededeling krijgt dat er helemaal niets aan gedaan kan worden is onmenselijk....”

Op de website van Road4Energy (www.road4energy.nl) is meer informatie te vinden over alle initiatieven van deze stichting.

Inschrijven


De inschrijvingen voor de editie van 2021 blijven gesloten.